Unikum söker en grym Digital Marketing Manager

Unikum är Sveriges största webbtjänst för samarbete kring lärande och kvalitet i förskola och skola, och har redan passerat 1 miljon användarkonton. Vår ide är enkel: Unikt lärande för unika barn! Vi är inne i ett väldigt kul skede av vår utveckling och växer så det knakar.

Nu söker vi en grymt duktig Digital Marketing Manager som vill vara med och se till att många fler unika barn, i många fler skolor, städer och länder kan få nytta av bra verktyg för sitt unika lärande.

Vi har byggt upp en stark position på vår hemmamarknad och går nu in i en ny fas av tillväxt. Vi har grymma produkter, nöjda kunder och ett väl fungerande sälj. Nu ska vi även bygga vår marknadsavdelning där du kommer att vara första person på plats. Eftersom det är en helt ny roll får du komma in och sätta ramarna tillsammans med oss! Vi har korta beslutsvägar och en avslappnad kultur. Vill du utveckla, utvecklas och trampa okänd mark inom det digitala så är vi troligtvis rätt för dig.

Ditt uppdrag innebär att göra det lätt för pedagoger, eldsjälar och beslutsfattare i förskolor, skolor och kommuner och andra målgrupper som kan ha nytta av Unikum att komma i kontakt med oss. I tjänsten ingår att leda våra digitala marknadsinsatser i tätt samarbete med sälj- och produktsidan på Unikum. Du driver det löpande arbetet framåt, samtidigt som du hela tiden hittar nya sätt som vi kan bli bättre på.

ROLLEN INNEBÄR BLAND ANNAT:

 • Leadgeneration genom att skapa och leda kampanjer – själv och tillsammans med partners
 • Att skapa innehåll och kommunikation för olika kanaler, inklusive email och social media
 • Att arbeta med kundresor och kommunikation mot kundbasen
 • Att analysera flöden och se förbättringsmöjligheter
 • Att leda och koordinera PR och branding-aktiviteter
 • Att följa upp och analysera conversion-statistik
 • Att skapa och koordinera innehåll för vår websida
 • Att sköta och förbättra vår infrastruktur och våra “motorvägar” för Inbound & Outbound marketing

VI SÖKER DIG SOM:

 • Har ca 3-5 års erfarenhet av digital marknadsföring
 • Själv har varit med och har erfarenhet av att skapa innehåll
 • Är väl förtrogen med moderna verktyg för marketing, t.ex. HubSpot, Adwords, Google Analytics mm
 • Är van att leda och driva marknads och innehållsarbete, både genom att skapa själv och genom att leda andra
 • Är en entusiastisk lagspelare som är grym på att få saker gjorda

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har kunskap av att arbeta digitalt. För att komma helt till din rätt så har du också ett tydligt affärstänk och en analytisk förmåga. Du är strategisk men tycker också att det är kul att kavla upp ärmarna och jobba operativt då det är en stor del av rollen. Din förmåga att arbeta lösningsorienterat och ta dig an roliga och stundtals tuffa utmaningar kommer att komma väl till pass. Din kommunikationsförmåga är utmärkt såväl muntligt som skriftligt, engelska som svenska. Du är duktig på att tänka nytt och stort och växer av att få nätverka och lyssna in organisationens behov.

Kan det vara något för dig? Eller kanske någon du känner? Skicka in din ansökan redan idag, vi går igenom ansökningar löpande.

I denna rekrytering samarbetar vi med NajsPeoples konsult Petra Bruna. Du når Petra på petra.bruna@najspeople.se alternativt på 076–0004131. Urval sker löpande så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

Unikum.net är Sveriges största webbtjänst för samarbete kring lärande och kvalitet i förskola, skola och gymnasium. Vår vision är enkel: Unikt lärande för unika barn! Vi är inne i ett väldigt kul skede av vår utveckling, och växer så det knakar. Vi har passerat 1 miljon användarkonton och har fler än 60 kommuner med flera tusen skolor som kunder. Framgången bygger på vårt sätt att kombinera mobil och webb med pedagogisk idé och tätt samarbete med användare.

Sökord: Marknad, Marknadsföring, Marknadsförare, Digital, Digital Marketing Manager, Skola, Förskola, Kommun, Saas-lösning, Saas, mjukvara, Googleadwords, SEO, Kommunikation, Branding,

Dela annons

Dela på LinkedIn   Dela på Facebook   Dela på Twitter