Känslan av att starta eget

Så äntligen var det dags att stå på egna ben. Starta eget bolag. Visserligen inte helt själv, jag startar tillsammans med en fantastisk kollega, men ändå. Att skapa något som jag verkligen tror på och något jag verkligen brinner för. Tanken har funnits under många år, men det ska ju funka med allt annat i livet. Och livet går som bekant i en rasande takt. Av olika anledningar växte dock behovet så starkt att det inte fanns något annat alternativ än att bara göra det.

Nu står vi här med en fantastisk lokal, F-skattsedel, bolagsnamn, nästan klar hemsida och allt annat som måste vara på plats för att sköta jobbet. Jag kommer fortsätta göra det jag gjort under många år – rekrytera säljare och säljchefer.

Det har varit mycket att förbereda och ta beslut kring, men den största frustrationen har nog varit att det enda jag vill är att komma ut för att träffa kund och förklara varför han eller hon ska samarbeta med just mig och NajsPeople. Jag vill att första kandidaten ska skicka in sin ansökan, så jag får ringa och säga ”Hej, Petra heter jag och ringer från NajsPeople. Jag fick din ansökan och tycker att den ser intressant ut, har du tid att prata lite?!” Just det, vi heter NajsPeople, vad tycker ni om det?

Älskar mitt jobb
Jag har jobbat med försäljning och rekrytering på ett eller annat sätt under hela min karriär och jag älskar det. Att få vara med och påverka andra människor, att hjälpa människor att ta nästa steg i sin karriär. Det är verkligen en häftig känsla. Att komma in till en kund och känna att jag har varit en del i att bygga upp deras säljorganisation. Supercoolt. Och det är det jag ska fortsätta göra. Men i eget bolag tillsammans med en kollega som är min motsats. Jobbigt ibland, men en förutsättning tror jag för att vi ska lyckas framåt – olikheter berikar.

Kandidatperspektivet – fokus för NajsPeople
Jag läser dagligen inlägg om missnöjda kandidater och om deras dåliga erfarenheter från rekryteringssammanhang. Det ska inte gälla oss på NajsPeople. Vi SKA återkoppla, vi SKA vara tillgängliga och vi SKA vara det bolaget både kandidater och kunder vänder sig till när man behöver hjälp när det gäller rekrytering av säljare och säljchefer. Vi ska vara BÄST i varje liten del av processen. Vill du vara en del av vår resa?

Petra Bruna

Kategorier: Uncategorized